SEZONA 1, Epizoda 9

Zakaj me je tako strah slediti temu, kar čutim, da je moje srčno poslanstvo?

May 11, 2021

Pravnica Alja je na lastni koži preizkusila hladnokrvne pravne postopke v sistemu pravne ločitve od zakonskega partnerja, ob reševanju svojih čustvenih bolečin pa se je v njej zbudilo zavedanje o njenem življenjskem poslanstvu. Čuti, da je tukaj zato, da pomaga ženskam, ki so v podobnih ločitvenih stiskah, kot je bila sama. Ve, da ima dovolj znanja in tudi že ima določene izkušnje.

A le kaj jo zaustavlja, da ne zmore svoje ponudbe povedati na ves glas in tako s konkretnejšimi aktivnostmi doseči mase potencialnih strank ter samozavestno vstopiti v svoj srčni posel?

Če ste v podobni situaciji, se vprašajte:

 Zakaj se vam ob neki ideji dvignejo kocine po telesu in začutite neverjetno moč in veselje? Je mogoče, da se ta ideja sklada s tem, kar v svojem srcu čutite kot svoje življenjsko poslanstvo?

Kaj je razlog, da svojih ciljev nikoli ne izpeljete čisto do konca? Kakšna je vrednost tega in česa se zares bojite, če bi začrtane ideje speljali do konca?

Če bi pogledali iz perspektive priložnosti in ne iz vloge žrtve, kaj je bil pravi razlog, da ste morali doživeti vaše najbolj boleče izkušnje? Je mogoče, da je pravi razlog v tem, da sedaj s svojimi izkušnjami lahko pomagate drugim?

Zakaj zares se bojite 100 % stopiti nasproti temu, kar čutite, da je vaše življenjsko poslanstvo? Zakaj odlašate s konkretnimi aktivnostmi, za katere potihoma veste, da so edini pravi način, da dosežete pravi potencial?

Zakaj menite, da je lahko delo, povezano z vašim življenjskim poslanstvom le nekaj “obstranskega”, popoldanski s.p. ali nekaj za kar vam morda niti ni treba zahtevati plačila?

Kako vam koristi to, da se ne želite izpostaviti s svojo zgodbo in samozavestno na trgu predstavili ponudbo? Koliko več bi v resnici lahko pridobili, če ta svoj notranji “scenarij” napišete drugače?

 

O tej epizodi

 

Alja je že takoj na začetku povedala, da že od nekdaj uživa v tem, da pomaga drugim. Prav zato si jeza študij izbrala poklic pravnice in čeprav imajo mnogi pri izpitih kar nekaj težav, je ona napredovala brez omejitev. Zapletlo se ji je šele pri diplomi, tak način delovanja pa je izpostavila tudi kot svoj primarni program – določi in sledi svojim ciljem, a pogosto tik pred koncem odpove. Anita jo je vprašala, kako ji tak podzavestni “program” koristi. Kaj je zares prava vrednost tega, da si ne dopusti doseči svojega polnega potenciala? Ne gre za racionalno vrednotenje, pač pa za podzavestni obrambni mehanizem, energijski implantant, ki verjame, da je tako izbiranje koristno in utemeljeno. S čistilnimi kliringi sta naredili energijsko “čistko”, ki bo Alji pomagala, da bo v prihodnje lažje sledila zastavljenim korakom.

Pomembna zgodba, ki jo je Alja delila z nami, je tudi to, da je mati samohranilka, zato ji je pomembno, da ima službo, ki ji pomaga ohranjati finančno varnost. V pravnem procesu razveze je zelo dobro spoznala hladnost in brezčutnost sistema, ob tem pa tudi občutila v kakšni stiski so mame, ki se srečajo s tako bolečo življenjsko preizkušnjo. Ob vsem tem doživljanju se je v njej prižgala posebna iskrica, ideja, ob kateri jasno čuti, da je povezana z njenim življenjskim poslanstvom. S svojim pravnim znanjem in svojo sočutno naravo želi ženskam v ločitvenem postopku pomagati, da to izkušnjo predelajo na veliko lažji, bolj sočuten in tudi samozavesten način. Pomagati jim hoče, da se postavijo zase in izkoristijo zakonske opredelitve na najbolj optimalen način zanje, poleg tega pa jim hoče ponuditi čustveno oporo, ob kateri bodo doživljale manj stresa, posledično pa bodo manj obremenjeni tudi vključeni otroci. Zgodilo se je, da je na ta način spontano že pomagala trem ženskam in tudi dosegla lepe rezultate, zato, ker čuti, da lahko pomaga še bolj široko, pa sodeluje tudi kot prostovoljka pri brezplačni pravni pomoči.

Njena želja je, da bi v svoje poslanstvo začela verjeti še bolj in to na tak način, da bi ji njen srčni posel prinašal tudi finančne koristi. Ker ne želi tvegati redne službe, razmišlja o odprtju popoldanskega s.p.-ja, upa pa, da bo potencialne nove stranke dobila organsko s pomočjo prenosa informacij od ust do ust. Špela jo je vprašala, če je že pomislila, da bi se pridobivanja strank lotila tudi bolj konkretno, proaktivno, s polno resnostjo, ki zahteva tudi marketinške osnove. Pri odgovoru je bila srčna pravnica precej zadržana, ne čuti še, da bi se posebej izpostavljala … To, da se je prijavila na naš podkast je pravzaprav njen prvi poizkus, da se s svojo strastjo pokaže tudi javno. Špela je v njenem podvigu prepoznala močno notranjo željo in tudi iskreno motivacijo, zanimalo pa jo je, kaj je tisto, česar se Alja boji, da bi se zgodilo, če bi se s polno močjo posvetila svojemu cilju in začela dejansko graditi svoj srčni posel. Sama je namreč v ciljni publiki in Aljini potencialni storitvi prepoznala odlično poslovno priložnost, ki ima veliko večji potencial kot ga daje le popoldanski s.p., poleg tega pa bi s tem, ko bi se pravnica s svojo polno močjo posvetila svojemu življenjskemu poslanstvu, lahko tudi zares pomagala velikemu številu tistih, ki njeno pomoč v zares “krvavo” potrebujejo.

Anita se je še enkrat dotaknila energijske blokade, ki Alji ne omogoča, da bi nastopala s svojo polno močjo, tako pa smo lažje določile konkreten korak, ki bo najini gostji pomagal napredovati v pravi smeri. Špela jo je spodbudila, da spiše ali pa posname njeno ponudbo, skupaj s “testimoniali” oziroma pričevanji žensk, ki jim je že pomagala. Na ta način bo Alja lahko bolj konkretno razmislila o tem, kaj želi ponuditi trgu, imela bo osnovo, na kateri bo lahko gradila svojo samozavest, poleg tega pa bo pripravljena, ko se pokaže priložnost, da potencialni stranki ponudi svojo pomoč (seveda za plačilo). Izziv je Alja sprejela samozavestno, čutilo se je, da je njena energija pri razmišljanju o tem koraku svetla, jasna in odločna. Ko bo narejen ta prvi korak, Špela in Anita upava, da bo to prižgalo še več odločnosti in se bo ta izjemna “srčna varuhinja” ranjenih žensk odločila, da končno brez omejitev sledi svojemu klicu.

Opomnili sva jo tudi, da ji pri tem ni treba vseh korakov delati sama, pač pa, da bo pot veliko lažja, če si poišče primerno pomoč.  Prepričani sva, da bi s pomočjo najinega individualnega kombo coachinga lahko že v slabe pol leta postavila prepoznavno osebno blagovno znamko in počasi iz popoldanskega s.p.-ja začela graditi tudi donosen in vpliven posel z izjemnim pomenom.