1. Sezona

VSE EPIZODE

Prebrskajte po arhivu epizod in si vzemite čas za poslušanje tiste, ki najbolj ujame vašo pozornost. Navadno bo to tista, katere gost se je soočal s podobnimi izzivi, kot jih v tem trenutku srečujete sami …

Zadnja epizoda

Strokovnjaki mi svetujejo različne marketinške pristope, a kateri je zares najboljši zame? 

Sezona 1, Epizoda 12    |   45 min

PETRA JE LANI SAMOZAVESTNO ODPRLA SVOJ BIZNIS, V OKVIRU KATEREGA PRIPRAVLJA KREATIVNO VARSTVO IN DELAVNICE ZA OTROKE, POLEG TEGA PA TUDI NEKAJ POSEBNIH DRUŽENJ ZA ODRASLE. V TA NAMEN JE ŽE OBLIKOVALA SPLETNO STRAN, SEDAJ PA BI RADA DODALA ŠE POSEBNO PONUDBO, IN SICER TERAPIJE S KRISTALI. ZATO, DA BI SVOJE STORITVE OGLAŠEVALA ČIM BOLJ “PO PRAVILIH”, SE JE POSVETOVALA Z RAZLIČNIMI STROKOVNJAKI ZA MARKETING, A NAMESTO, DA BI JI NJIHOVI NASVETI POMAGALI, SO JO ŠE BOLJ ZMEDLI. ENI PRAVIJO TAKO, DRUGI DRUGAČE, SAMA PA ČUTI, DA JI NOBEDEN OD PREDLOGOV NI ZARES PISAN NA KOŽO. KOGA NAJ TOREJ POSLUŠA?

EPIZODA # 11: SE LAHKO SKUPAJ Z MOJIM DOJENČKOM PONOVNO RODI TUDI MOJA STRAST DO GRAJENJA LASTNEGA BIZNISA?

V SUZANI SE JE V ZADNJEM MESECU PRED ROJSTVOM PRVEGA OTROKA ZAČELO ZBUJATI VPRAŠANJE, KAKO BO PO PORODNIŠKEM DOPUSTU NADALJEVALA SVOJO KARIERO. NEKOČ JE ŽE USPEŠNO GRADILA SVOJ BIZNIS S POUČEVANJEM JOGE, A JE, TAKO KOT POGOSTO ŽE MNOGOKRAT PREJ, OBUPALA TIK PREDEN BI POSEL LAHKO ZARES ZACVETEL. V LETU, KI JE PRED NJO, PREPOZNAVA PRILOŽNOST, DA SE VRNE K IZGRAJENIM TEMELJEM IN KONČNO UNOVČI SVOJE EDINSTVENO ZNANJE JOGE TER Z NJIM POMAGA K BOLJŠI KAKOVOSTI ŽIVLJENJA ČIM ŠIRŠEMU KROGU LJUDI. A KAJ, KO PA IMAJO V NJENI GLAVI IZGOVORI PRAVI ŽUR …

EPIZODA # 10: KAKO POISKATI SAMOZAVEST, DA IZ POPOLDANSKEGA S.P.-JA STOPIŠ V LASTEN POSEL?

TANJA IN MIHA STA ZAKONCA, KI POLEG REDNE SLUŽBE SKUŠATA VODITI ŠE BIZNIS “OB STRANI”. TANJA V MIHOVEM ZNANJU INFORMATIKE PREPOZNAVA VELIK POTENCIAL IN SI ŽELI, DA BI SE OPOGUMIL TER SE V CELOTI POSVETIL IZGRADNJI LASTNEGA POSLA. A KAKO ZBRATI DOVOLJ SAMOZAVESTI IN ZAČETI “ZARES”?

EPIZODA # 9: ZAKAJ ME JE TAKO STRAH SLEDITI TEMU, KAR ČUTIM, DA JE MOJE SRČNO POSLANSTVO?

PRAVNICA ALJA JE NA LASTNI KOŽI PREIZKUSILA HLADNOKRVNE PRAVNE POSTOPKE V SISTEMU PRAVNE LOČITVE OD ZAKONSKEGA PARTNERJA, OB REŠEVANJU SVOJIH ČUSTVENIH BOLEČIN PA SE JE V NJEJ ZBUDILO ZAVEDANJE O NJENEM ŽIVLJENJSKEM POSLANSTVU. ČUTI, DA JE TUKAJ ZATO, DA POMAGA ŽENSKAM, KI SO V PODOBNIH LOČITVENIH STISKAH, KOT JE BILA SAMA. VE, DA IMA DOVOLJ ZNANJA IN TUDI ŽE IMA DOLOČENE IZKUŠNJE. A LE KAJ JO ZAUSTAVLJA, DA NE ZMORE SVOJE PONUDBE POVEDATI NA VES GLAS IN TAKO S KONKRETNEJŠIMI AKTIVNOSTMI DOSEČI MASE POTENCIALNIH STRANK TER SAMOZAVESTNO VSTOPITI V SVOJ SRČNI POSEL?

EPIZODA # 8: KAKO KLJUČNIM POTENCIALNIM PARTNERJEM SAMOZAVESTNO PREDSTAVITI SVOJO VREDNOST?

ANDREJ ŽE NEKAJ LET IŠČE ZANESLJIVEGA KUPCA, KI BI NJEGOVO PROIZVODNO PODJETJE Z VEČJIMI REDNIMI NAROČILI REŠIL IZ ŠKRIPCEV PREŽIVETJA. S SPREMEMBAMI NA TRGU, KI JIH JE PRINESLA PANDEMIJA, SO SE MU ODPRLE NOVE PRILOŽNOSTI, TIK PRED SKLENITVIJO POSLA S KAR DVEMA ZAINTERESIRANIMA KUPCEMA PA SE BOJI, DA SE NE BO ZMOGEL SPOGOJEVATI ZA DOVOLJ DOBRE POGOJE IN BOSTA POSLA PADLA V VODO.

JE NJEGOV STRAH UTEMELJEN IN KAJ LAHKO NAREDI, DA BOLJ SUVERENO NASTOPI V POGAJANJIH?

EPIZODA # 7: ODPRLA SEM SVOJE PODJETJE, KAJ PA SEDAJ?

MATEJA JE ZARADI PANDEMIJE IZGUBILA SLUŽBO V PODJETJU, KJER JE KOT STROKOVNJAKINJA ZA MARKETING IZPELJALA ŠTEVILNE USPEŠNE PROJEKTE. ZARADI SLABIH IZKUŠENJ PRI ISKANJU NOVE ZAPOSLITVE, SE JE ODLOČILA, DA SVOJE ZNANJE VNOVČI DRUGAČE, Z DELOM ZASE. A, KAKO?

EPIZODA # 6: JE ČAS, DA KONČNO ZAMENJAM SLUŽBO?

FANČI JE SRČNA GLASBENICA IN SI JE ZATO ZA SVOJO PROFESIONALNO POT IZBRALA POUČEVANJE GLASBENE VZGOJE. PRED DESETIMI LETI JI JE BOLEZEN ODVZELA MOČ GLASILK, ZATO SO JO V NJENI ŠOLI RAZPOREDILI NA DRUGO UČITELJSKO MESTO. OD TAKRAT DALJE SE SPRAŠUJE, ALI JE TA SLUŽBA ŠE PRAVA ZANJO.

V ZADNJEM ČASU SE JE NEZADOVOLJSTVO ŠE OKREPILO. NA POMOČ NAJU JE POKLICALA, DA BI JI POMAGALI PRI ODLOČITVI, ALI NAJ SLUŽBO KONČNO ZAMENJA. IN ČE JA, KAJ JE SPLOH PRAVA ALTERNATIVA ZANJO?

EPIZODA # 5: KAKO PRESTOPITI IZ REDNE SLUŽBE V SVOJ SRČNI POSEL?

VZGOJITELJICA IZA PO 13-IH LETIH RAZMIŠLJA, DA BI PUSTILA REDNO SLUŽBO V VRTCU IN SVOJO ENERGIJO PREUSMERILA V IZGRADNJO SVOJEGA POSLA, V KATEREM BI S SVOJIM ZNANJEM POMAGALA MLADIM STARŠEM PRI VZGOJI OTROK.

BO ZBRALA POGUM? IN ČE, KAKO NAJ SPLOH ZAČNE?

EPIZODA # 4: KAKO PRESEČI OKVIRE UTEČENIH PRODAJNIH PRISTOPOV?

ANDREJ JE PODJETNIK, KI JE PREIZKUSIL ŽE VRSTO USPEŠNIH IN, KOT PRAVI SAM, TUDI NEKOLIKO MANJ USPEŠNIH PODJETNIŠKIH IDEJ. V ZADNJIH LETIH JE NAŠEL LINIJO PROIZVODOV, KI GA JE TAKO NAVDUŠILA, DA SE JE Z VSO DUŠO IN TELESOM PREDAL NJENI PROMOCIJI IN PRODAJI. BLAGOVNA ZNAMKA IMA UTEČEN PRODAJNI PRISTOP, DA BI LAHKO ANDREJ ŠE POVEČAL BAZO SVOJIH KUPCEV, PA SI ŽELI PREIZKUSITI TUDI NOVE MARKETINŠKE PRISTOPE. V TEORIJI ZELO DOBRO RAZUME, KAJ BI MORAL NAREDITI, ZATAKNE PA SE, KO JE ZNANJE TREBA PRENESTI V PRAKSO. LAHKO PREMAGA OVIRO, PRI KATERI SE VEDNO ZNOVA ZATAKNE?

EPIZODA # 3: KAKO V ČASU KORONE PREMAGATI STRAH PRED PREŽIVETJEM?

VLASTA JE AMBICIOZNA FRIZERKA, KI SI JE SKOZI LETA IZGRADILA ŠIROK NABOR REDNIH STRANK. ČEPRAV NA ZAVESTNI RAVNI VERJAME, DA JE STRANKE NE BODO POZABILE TUDI V ČASU, KO JE ZARADI PANDEMIJE PRISILJENA SPREJETI MANJ STRANK DNEVNO ALI SALON CELO ZAPRETI, PA JO GLOBOKO V NOTRANJOSTI VSEENO GRIZE BOLEČ STRAH PO PREŽIVETJU. LAHKO TA STRAH PREMAGA, ALI MORDA ŠE VEČ – LAHKO ČAS PANDEMIJE IZKORISTI ZA SVOJ POSLOVNI IN OSEBNI NAPREDEK?
EPIZODA # 2: KAKO NAJ PRIDEM DO KONCA?
NUŠA SE SOOČA S STRAHOM, DA PO SVOJI STARI NAVADI TUDI IDEJE O IMPLEMENTACIJI SPLETNEGA TEČAJA NE BO PRIPELJALA DO KONCA. TAKO, KOT POGOSTO TUDI NA DRUGIH PODROČJIH NJENEGA ŽIVLJENJA, SE TUDI TUKAJ USTAVLJA TIK PRED REALIZACIJO. JI NA POTI STOJI POTREBA PERFEKCIONIZMU? KAKO PREMAGATI TA VEČEN STRAN, DA NEKAJ ŠE VEDNO NI DOVOLJ DOBRO?

EPIZODA # 1: KAKO DOSEČI, DA BI VSI ČLANI TEAMA OSTALI POLNO MOTIVIRANI?

TIM SE SPRAŠUJE, KAKO NAJ DOSEŽE, DA BI NJEGOVA DVA PRIJATELJA, S KATERIMA SO SE ODLOČILI LANSIRATI NOVO POSLOVNO IDEJO, OSTALA ENAKO MOTIVIRANA KOT JE ON SAM. ŠE NAJBOLJ MU NE GRE V RAČUN, DA DELO STOJI PRI PRIJATELJU, KI NAJ BI BIL GLAVNI INICIATOR PROJEKTA. SI RES VSI ŽELIJO ISTO?

Nova epizoda vsake 14 dni

V eter gremo ob torkih, ob 10. uri

Bi želeli sodelovati kot gost in prejeti brezplačni coaching za svoj preboj?

Pošljite svojo prijavo

Poslušajte!

Arhiv epizod | Aktuakni prebliski

Ostanite v kontaktu, da vas lahko spomnimo na izid nove epizode  

.